Jako że uważam to za problem, dam do tego działu. Zerknijcie na te rysy i oceńcie- czy ktoś przerysował mnie czy ja kogoś? dodam iż na drugim aucie jest rysa z wgnieceniem ok 30 cm, u mnie jak widać tylko poszycie zderzaka, sprawa ważna gdyż sprawa trafiła w ręce śledczych.
jak widzę jest to tylny zderzak :?:
czy to szkoda parkingowa czy zdarzenie w ruchu ulicznym?
wg mnie toś najechał na twoje auto z prawej strony jadąc w tym samym kierunku, rysy powstały w wyniku obtarcia , a wgniecenie- od rąbnięcia w twoje koło ( możesz mieć skrzywiony czop piasty).
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Pytanie zasadnicze, czy pod górną częścią chlapacza (widoczną na zdjęciu) są zarysowania na zderzaku, bo jeżeli tak (a tak mi się wydaję ze zdjęcia ale nie jestem pewien) to odpowiedź może być tylko jedna: uszkodzenie powstało podczas poruszania się innego pojazdu z lewej na prawą stronę obrazka.
Tak, gościu autobusem przychaczył mnie, ale jak zobaczyłem efekty, rozjechaliśmy nie spisując żadnego pisma. Dwa tygodnie później telefon z policji, że zbiegłem z miejsca zdarzenia. Sprawa wygląda tak że stałem, samym tyłem na lewoskręcie pod prąd, a gościu sie pchał i mnie otrał. Ale wiadomo na policji stwierdził że było odwrotnie i jeszcze ma świadków. Miejmy nadzieje że biegły sądowy stwierdzi tak jak i Wy
Tak, gościu autobusem przychaczył mnie, ale jak zobaczyłem efekty, rozjechaliśmy nie spisując żadnego pisma. Dwa tygodnie później telefon z policji, że zbiegłem z miejsca zdarzenia. Sprawa wygląda tak że stałem, samym tyłem na lewoskręcie pod prąd, a gościu sie pchał i mnie otrał. Ale wiadomo na policji stwierdził że było odwrotnie i jeszcze ma świadków. Miejmy nadzieje że biegły sądowy stwierdzi tak jak i Wy
I to błąd nie spisując nic, bo potem właśnie takie atrakcje potrafią wyjść.
Biegły sądowy będzie wypowiadać się dopiero wtedy, gdy sąd nie będzie mógł orzec kto jest winny na podstawie zeznań.
Sam jestem w trakcie dziwnej już 2 sprawy, bo jedna się już na szczęście skończyła. I mogę śmiało powiedzieć że jeżeli nie chcesz żeby ktoś Cię "wrobił" to proponuję wynająć adwokata.
Miałem podobnie w poprzedniej octavce. Babka na parkingu cofając zahaczyła i wyglądało właśnie tak jak u Ciebie. Dodam tylko że babka jechała samochodem terenowym czyli wysokim u Ciebie autobus więc myślę że jakieś porównanie jest...
poszukaj sobie świadków tego zdarzenia którzy będą zeznawać na twoją korzyść bo inaczej ty sam przeciwko iluś tam świadkom (po pierwszej rozprawie jesteś przegrany!!!! )
dziś policjant powiedział że ppostawi zarzuty na podstawie opinii biegłego sądowego, bo zeznania kierowcy i świadka są rozbieżne, a moje zupełnie odmienne, więc to będzie arbitralne co powie biegły, tylko ciekawe jak on sie wypowie i na ile jest rzetelny...
fakt jest taki że to do tego odbywa się w krakowie, bo to było jak jeszcze pracowałem w jednostce na balicach, a teraz jak coś to będe musiał jeszcze wydawać kase na dojazdy, fakt jest jeden- trafiłem na chama, wyłudzacza i krętacza w jednej osobie, ale jak to mówią jak masz miękkie serce, to musisz mieć twardą du*e, ale jeszcze jak coś to moge wnioskować o przekazanie sprawy Żandarmerii, więc jakaś nadzieja jest, a sami widzicie jak mam uszkodzone auto, więc napewno odwołam się od decyzji biegłego jeśli niekorzystna będzie
moge wnioskować o przekazanie sprawy Żandarmerii, więc jakaś nadzieja jest, a sami widzicie jak mam uszkodzone auto, więc napewno odwołam się od decyzji biegłego jeśli niekorzystna będzie
A to moze ci pomoc, maz tez kiedys tak zalatwil sprawe
Komentarz